Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
W temacie ..."płaca"..." barbara67"...przytoczyła najniższą stawkę w budownictwie , stawka ta na dzień dzisiejszy jest aktualna , jednak dla Osób które mają potwierdzenie ukończenia budowlanej szkoły zawodowej /-autoryzacja w Norge-/dla nowo przyjętych ...
Jeżeli ktoś tego nie ma , może dostać stawkę niższą ...
Dla pracownika NOWO PRZYJĘTEGO... dorosłego , bez zawodu... ./-jaka to stawka to nie wiem ... trzeba zajżeć do zestawienia branżowego dla budowlańców.../...
Natomiast ta druga przytoczona stawka przez ..."Lusinda"...jest niezależna od Zw.Zaw. ... , tylko również od Potwierdzenia Zawodowego ... oraz co najmniej rocznego stażu w danej firmie ... .
Zgłoś wpis
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
gabriel napisał:
W temacie ..."płaca"..." barbara67"...przytoczyła najniższą stawkę w budownictwie , stawka ta na dzień dzisiejszy jest aktualna , jednak dla Osób które mają potwierdzenie ukończenia budowlanej szkoły zawodowej /-autoryzacja w Norge-/dla nowo przyjętych ...
Jeżeli ktoś tego nie ma , może dostać stawkę niższą ...
Dla pracownika NOWO PRZYJĘTEGO... dorosłego , bez zawodu... ./-jaka to stawka to nie wiem ... trzeba zajżeć do zestawienia branżowego dla budowlańców.../...
Natomiast ta druga przytoczona stawka przez ..."Lusinda"...jest niezależna od Zw.Zaw. ... , tylko również od Potwierdzenia Zawodowego ... oraz co najmniej rocznego stażu w danej firmie ... .

Wszystko to prawda. Jednakże dużo zależy od firmy i kto takiego człowieka przyprowadza do firmy. Bynajmniej tak jest w mojej firmie.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
giovi2napisał:retier1 napisał: ...wysłałem e-maila do łukasza i nic I jeszcze Cię to dziwi ?
A Mnie na maila odpisał , że serwer szwankuje ... i trzeba mieć Końską cierpliwość ... a tak w ogóle to wszystko po staremu...

Jednymi słowy...szykuje się zakup powiększający pojemność serwera ...
A TO ZAWSZE BOLI... !!!
Pewnie będzie ogłoszona zbiórka datków..." takich CAŁKIEM DOBROWOLNYCH"...
Albo jakieś inne wynalazki...całkiem z TEJ ZIEMI...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
...I ZNOWU KWIATEK...
Doradzasz...źle ... nie robisz tego jeszcze gorzej...
DLACZEGO...???
ANO dlatego , że ..."Barbara49"... i ..."magda2"....
Mają do Nas pretensje , że nie doradzamy w tanich Ubezpieczycielach ,
Aut wszelakiej Maści a już Osobowych w szczególności...

A Jak tu doradzać ...?...PYTAM SIĘ grzecznie... skoro każdy z Nas Ma INNE AUTO...
DUŻE... MAŁE... ŚREDNIE... DROŻSZE TAŃSZE ... Ekskluzywne i takie do pracy by się tylko kulało ...
JAK na ten przykład ...Moje...
A i salony mają swoje preferencje ubezpieczeniowe...

I bądź tu Mądry... !!!...
NIKOMU NIE DOGODZI....

Ja mam w ...IF... i nie biję się o parę stów bo i tak nie płacę na termin tylko z opóźnieniem i na raty .
I Mnie to GRA...
Kolega zmienił ...IF... na Vesta-coś-tam coś i teraz narzeka bo to tamto siamto...
Ot życie każdy robi w ubezpieczeniach Swego Mienia jak Mu Wygodnie ...

...Jednak nie o tym miałem pisać....

Właśnie pakuję się średnio na jeża i
...JA D Ę ... DO ....O S L O...
Tak... tak... przyjeżdżam , bo podobno będzie dla Mnie tam Praca...
Ciekawe czy się sprawdzę ... i czy wszystko będzie w porządku bo pracodawca-pośrednik to nie kto inny jak
.... Nasz Krajan POLAK....
Na razie nic Innego nie piszę bo może okazać się iż to JA dam Plamę ....

Niemniej MYŚLĘ ...ŻE JAKIEŚ .... GREMIUM Powitalne będzie na rogatkach Miasta Oslo ...
I Przywitacie Mnie Uroczyście.... klaksonami Swych Pojazdów...

Kiedy będę wjeżdżał do miasta ...
NIE WIEM ...
Wyjeżdżam przed północą ... Myślę ,że dam radę się spakować do tego czasu ...
Trasę już parę razy zaliczyłem ... chciałem jechać Szwecyją jednak mam obawy, bo jestem na permittyngu a paliwo kupować trzeba...
Wiem , wiem... mogę wybrać kasę z bankomatu i płacić gotówką ... Jednak nie chce Mi się a i w nocy stacje Tam są w większości samoobsługowe na karty....

ECH TAK ŹLE i siak nijak...
Kompa zamykam przed ...22:00... dlatego czekam na MUNDRE DORADZTWO .... JAK GDZIE I DLACZEGO...
Zgłoś wpis
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
OSLO !!!
niech gabriel odmówi trzy zdrowaśki zanim przekroczy te słynne bramki
potem to już ...wola nieba a z nią się zawsze zgadzać trzeba
POWODZENIA i dobrych łowów
Zgłoś wpis
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Radzić nie mam zamiaru tylko lądowania na cztery łapy życzę,ot co
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
Radzić nie mam zamiaru tylko lądowania na cztery łapy życzę, ot co
MIŁO MI I DZIĘKUJĘ...

Czekam na więcej...

..."Andy hellboy"...

Z tymi ,ani innymi bramkami , w Osii nie jest aż tak źle...
Odmawiać nie Mam co ... bo to byłby grzech... ponoć...
Niemniej , Ktoś Tam w Osii , właśnie Owe zdrowaśki , we Mojej Intencyji Odmawia...
Ciekawe jak Żarliwie... niebawem się Przekonam...
Zgłoś wpis
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gabriel, witaj w Oslo, małej mieścinie, gdzie na kazdym kroku budowa Łatwo bedzie cie odszukac i poczestowac bigosem.
Zgłoś wpis
636 Postów
Wyjadacz
Hilton napisał:
Gabriel, witaj w Oslo, małej mieścinie, gdzie na kazdym kroku budowa Łatwo bedzie cie odszukac i poczestowac bigosem.

Taaa tylko mnie nikt nie czestuje.
Bylem tydzien temu, to nawet ulice pozamykali.
Zgłoś wpis
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
gabriel napisał:
retier1 napisał:
Radzić nie mam zamiaru tylko lądowania na cztery łapy życzę , ot co
MIŁO MI I DZIĘKUJĘ...

Czekam na więcej...

..."Andy hellboy"...

Z tymi ,ani innymi bramkami , w Osii nie jest aż tak źle...
Odmawiać nie Mam co ... bo to byłby grzech... ponoć...
Niemniej , Ktoś Tam w Osii , właśnie Owe zdrowaśki , we Mojej Intencyji Odmawia...
Ciekawe jak Żarliwie... niebawem się Przekonam...

jakby gabriel spadł na te cztry łapy to niech przynajmniej do kompa się doczołga i napisze HELP !!!! ...............przyślemy posiłki po gabriela
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok